לפגישת ייעוץ חינם

    בניית מקווה

    בניית מקווה היא משימה מאתגרת: מחד – יש לתכנן את המקווה כך שיתאים למטרה לשמה הוא נועד – חלל הטהרות עבור גברים ונשים. וזאת, תוך שמירה על ההיבט האדריכלי והעיצובי. מאידך – יש לבצע את בניית המקווה לפי הלכות הטהרה; הלכות ברורות – ובליווי אישי של רבנים מוסמכים המורשים לייעץ, ללוות ובסופו של התהליך לאשר את כשרות המקווה לכל ענייני טהרת המשפחה. מלבד הצדדים ההלכתיים, כיום נהוג ליצור אווירה מזמינה לאזור כך שיהיה נאה, נעים, ולא פחות: משדר היטהרות ונקי מכל חשש של זיהום ומחלות. סטודיו ד-קו הנו סטודיו הממוקם בירושלים ומתמחה בתכנון ובניית מקוואות בישראל בהתאם לרוח הדת והלכותיה. לפרטים נוספים ופגישת ייעוץ אנא צרו עמנו קשר באתר או בטלפון ונשמח לתת לכם את השירות המדויק, האמין והמקצועי ביותר.

    בניית מקווה: מהו מקווה וכיצד לבנות אותו לפי ההלכה

    שלא כמו בתי כנסת, בתי מדרש ומתחמי לימוד ותפילה יהודיים אחרים, המקווה נראה כלפי חוץ בתור מבנה צנוע ופשוט למדי. עם זאת, מדובר אולי במקום החשוב ביותר, אפילו יותר מבית הכנסת. כאשר אנו מדברים על טהרת המשפחה, מדובר בערך משמעותי העומד בראש סדר העדיפויות בדת היהודית; המאפיין החשוב, המבדיל והייחודי ששמר על הקהילה היהודית לאורך כל השנים. למעשה, יש לנו עדויות ארכאולוגיות עוד מתקופת בית ראשון לקיומו של המקווה בכל ישוב יהודי בישראל –ולאורך כל הגלות בכל מקום בנו נמצאו יהודים. ועל כן על המקווה להיבנות בדיוק בהתאם להגדרות המופיעות בהלכה בצורה מפורטת.

    בניית מקווה על פי ההלכה צריכה להיעשות, קודם כל, בתוך האדמה וכחלק ממבנה בנוי. על המקווה להכיל מים טבעיים בלבד, מי גשמים או במקום שאין בו מי גשמים ניתן לייבא קרח או שלג ממקור טבעי אחר – הכול כמובן בהתאם להגדרות הכתובות בהלכה. גם כמות המים במקווה צריכה להיות של 750 ליטרים לפחות – ולכן, בניית "הבריכה" בתוך המבנה צריכה להיעשות בהתאם לאפשרות להכיל כמות זו. מקוואות מודרניים מצוידים גם במערכות סינון וטיהור נוספים שניתן להשתמש בהם – כאשר הכול בהתאם להלכה, כמובן. ניתן להיכנס אל המקווה דרך שבע מדרגות – המאפשרות ירידה מתונה אך גם סימבולית (המספר שבע ביהדות מסמל הרבה דברים). אך במקרה של בעלי מוגבלויות שאינם יכולים לרדת בכוחות עצמם, יש בכל יישוב מקווה הנגיש לנכים – כאשר הירידה לעומק המים מתבצעת על ידי זרוע מכאנית (מנוף קטן) עליו הנכה יושב ונקשר לצורך בטיחות. כמו כן, הבלנ/ית מורידים אותו על פי כללי ההלכה הרגילים.

    בניית מקווה

     

    בניית מקווה – הזמנת אדריכל מקצועי המכיר את ההלכות וחשיבותן:

    לא כל אדריכל או מעצב פנים יכול לתכנן בניית מקווה כהלכה. יש הצורך באדריכל המכיר את הלכות  המקוואות באופן יסודי. בנוסף, עליו להכיר את החומרים העמידים במים רוויי כמות גדולה של כלור וחומרי ניקיון חזקים – ואף  יודע לתכנן את פרטי הגמר. וזאת, כדי שיהיה קל לתחזק את המקום בקלות ויעילות. כך, תוכלו להיות סמוכים ובטוחים כי תתקבל תוצאה המתאימה לצרכיכם, יפה וכמובן – כשרה למהדרין.

    לפגישת ייעוץ חינם

      פרוייקטים נוספים שיעניינו אתכם

      ארונות קודש מעוצבים

      ארונות קודש מעוצבים הינם חלק בלתי נפרד בכל בית כנסת, כאשר העיצוב הייחודי שלהם יתרום רבות לנראות המקום ולאופיו. על…

      בניית מקווה

      בניית מקווה היא משימה מאתגרת: מחד – יש לתכנן את המקווה כך שיתאים למטרה לשמה הוא נועד – חלל הטהרות…

      מובילים בקידום מובילים בקידום